Bouillon

Ga jij voor de traditionele manier van bouillon maken? Dan ga je voor een heerlijk gezonde soep. Ideaal om bijvoorbeeld je hele familie of vriendengroep mee te verrassen. Gezond en lekker samen genieten.

Bestel vleespakket

Ingrediënten

• Schenkel of  botje met 500 gram rundvlees (dikke rib, sudderlap etc.)
• Hele ui
• Hele wortel
• Laurier
• Kruidnagel
• Enkele peperkorrels
• Zout

Keukenspullen

  • Pan
  • Soeplepel

Het bereiden

Stap 1. Zet alles met ruim koud water (2 á 3 liter) op het laagste pitje van je fornuis en laat het vlees daarin langzaam garen: ongeveer 2 tot 3 uur. Tot dat de vlees gaar is!
Stap 2. Als het vlees gaar is dan haal je dit uit de bouillon.
Stap 3. Zet de bouillon nog eens weer voor enkele uren op een laag pitje, om alle kracht uit het botje te halen.
Stap 4. De bouillon heeft na 4 tot 5  uur zoveel smaak gekregen, dat je het wel in drie porties kunt verdelen en iedere portie weer kunt verdunnen.

Het is een goede basis voor soepen en sauzen. En bewaar het in de diepvries, zo heb je altijd voorraad. En heb je er zin in? Haal het uit de diepvries, warm het op en Voilà! Eten maar..