Van boer naar bord

VleeschGenoot staat voor duurzaam, lokaal, diervriendelijk vlees met een (h)eerlijke smaak. Wij vinden het belangrijk om te weten waar ons eten vandaan komt. Daarom werken wij samen met lokale boerderijen die zorgen voor een karakteristiek stukje vlees. We stellen gevarieerde vleespakketten voor je samen. Onze visie is dan ook niet voor niets: van boer naar bord! 

Je kunt je vleespakketten online bestellen, maar natuurlijk ben je ook van harte welkom bij ons op de markt.

Altijd dichtbij

Wekelijks vertoeven wij op de boerderij, in het slachthuis of in de slagerij om het proces van begin tot eind op de voet te volgen. Door dit intensieve contact met onze partners staan wij garant voor duurzame kwaliteit! Onze visie ‘van boer naar bord’ komt dan ook terug in alles wat we doen. Zo werken we niet alleen met regionale boeren vanwege hun manier van werken, maar ook omdat regionaal vraagt om zo weinig mogelijk kilometers. De afstanden zijn hooguit 50 kilometer: zo vragen we weinig van het milieu en houden we onze producten vers. 

Over de koeien

VleeschGenoot biedt alleen vlees aan van runderen die een zo diervriendelijk mogelijk leven hebben gehad. Wat een goed gevoel geeft, omdat je zeker weet dat je beter en gezonder vlees op je bord hebt en bovendien hebt bijgedragen aan een stukje “betere wereld”!

Je kiest voor vlees van koeien die vrij rondlopen, zowel buiten als binnen. Dieren die meer bewegingsruimte in de stal hebben en de tijd krijgen om langzaam te groeien. Het grootste deel van het jaar lopen ze buiten. Alleen tijdens extreme kou verblijven ze in de zogeheten potstal. De koeien eten gras en hooi en het gras wordt bemest met de mest van eigen koeien. De runderen krijgen géén preventieve antibiotica, groeibevorderaars of hormonen toegediend. 
Dat de dieren lekker veel leefruimte hebben, draagt bij aan een hoge kwaliteit van vlees. Na de slacht wordt het vlees 14 dagen weggehangen te rijpen. Hierdoor ontstaat een nóg malsere structuur en krijgt het vlees zijn fijne smaak.

Toon karakter! Word ook Vleeschgenoot.

We dagen je uit om bewust te kiezen voor vlees met karakter. Genieten van natuurlijk vlees met – uiteraard - respect voor dier en welzijn. Gegarandeerd een hoge kwaliteit en rijke smaak. 

Toon jij ook karakter? Word dan ook vleeschgenoot en bestel hier je pakket

Kom langs op de markt

Wil je liever eerst even proeven? Of kennismaken met ‘de man’ achter het verhaal? Kom dan langs op een van onze markten. Daar verkopen we allerlei seizoensgerechten waarin uiteraard onze vlees is verwerkt. 

  • Elke 2e en 4e zaterdag van de maand van 10.00 tot 17.00 uur: Ommelander Markt Groningen.
  • Je vindt de markt op het Harmonieplein bij de Oude kijk in ’t Jatstraat. 
  • Iedere vrijdag van 8.00 tot 14.00 uur: Vrijdagmarkt Emmen. 
  • Iedere zaterdag van 12.00 tot 17.00 uur : Zaterdagmarkt Klazienaveen.

Heb je vragen over onze producten? Neem gerust contact op.